Site Sponsors
Results 1 to 7 of 7

Thread: Lightroom 3.6 now support X10 !

  1. #1
    New Member anfrve's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Venice, Italy
    Posts
    13
    Post Thanks / Like

    Lightroom 3.6 now support X10 !

    Just arrived on my desk!

    Adobe Camera Raw and Lightroom 3.6 now support Fuji X10



    Enjoy!!
    Last edited by anfrve; 13th December 2011 at 03:36.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    California/Thailand
    Posts
    1,206
    Post Thanks / Like

    Re: Lightroom 3.6 now support X10 !

    cool... great news!

  3. #3
    Allan Ostling
    Guest

    Re: Lightroom 3.6 now support X10 !

    I have just tried the RAW in Lightroom 3.6, and as you would expect it works wonderfully, imported as a DNG. I now set the X10 to RAW ONLY, ISO=Auto 3200, DR=100. I also like to use EXR Auto, and when shooting in this mode it overrides the RAW selection and records a size MF jpeg.

  4. #4
    New Member anfrve's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Venice, Italy
    Posts
    13
    Post Thanks / Like

    Re: Lightroom 3.6 now support X10 !

    Quote Originally Posted by Allan Ostling View Post
    I have just tried the RAW in Lightroom 3.6, and as you would expect it works wonderfully, imported as a DNG. I now set the X10 to RAW ONLY, ISO=Auto 3200, DR=100. I also like to use EXR Auto, and when shooting in this mode it overrides the RAW selection and records a size MF jpeg.
    Hello Allan,
    did you convert the RAF files in DNG with DNG converter before importing?

  5. #5
    Allan Ostling
    Guest

    Re: Lightroom 3.6 now support X10 !

    Quote Originally Posted by anfrve View Post
    Hello Allan,
    did you convert the RAF files in DNG with DNG converter before importing?
    In the Lightroom import dialog I always choose "copy as DNG." The RAF files thereafter are no longer in existence.

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    444
    Post Thanks / Like

    Re: Lightroom 3.6 now support X10 !

    Quote Originally Posted by Allan Ostling View Post
    I have just tried the RAW in Lightroom 3.6, and as you would expect it works wonderfully, imported as a DNG. I now set the X10 to RAW ONLY, ISO=Auto 3200, DR=100. I also like to use EXR Auto, and when shooting in this mode it overrides the RAW selection and records a size MF jpeg.
    Well there is something funny going on. I just posted in the other thread that the RAW (.RAF) file processed in ACR is awful, far inferior to the JPEG despite hours trying to make something from it. Horrible texture in the image, and the size of the files are fundamentaly different even at the native 4:3 ratio.

    Steve

  7. #7
    Allan Ostling
    Guest

    Re: Lightroom 3.6 now support X10 !

    Quote Originally Posted by 250swb View Post
    Well there is something funny going on. I just posted in the other thread that the RAW (.RAF) file processed in ACR is awful,
    I wonder if you might have had DR=400%. That underexposes by two stops to avoid blowing out the highlights, and it can result in lost shadow detail.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •