Site Sponsors
Results 1 to 4 of 4

Thread: Help with home C41 processing!!

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    USA
    Posts
    332
    Post Thanks / Like

    Help with home C41 processing!!

    I have been processing C41 film at home using the Photographer's Formulary Kodak Flexicolor kit. Occasionally, my negatives show vertical pink bands on an edge of the film when scanned. In the example below the condition can be seen on the left vertical edge of the image and is most easily seen against the blue sky.

    Does anyone know what is causing this to occur? Thanks for your help!


    The Hospital by Thomas N. Abbott, on Flickr

  2. #2
    tokengirl
    Guest

    Re: Help with home C41 processing!!

    Quote Originally Posted by tnabbott View Post
    Occasionally, my negatives show vertical pink bands on an edge of the film when scanned.
    This sometimes happens with Epson scanners and 120 film when using the Epson film holders.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    USA
    Posts
    332
    Post Thanks / Like

    Re: Help with home C41 processing!!

    Quote Originally Posted by tokengirl View Post
    This sometimes happens with Epson scanners and 120 film when using the Epson film holders.
    Should I try the wet mount accessory that came with the V750?

  4. #4
    Member
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Tucson
    Posts
    157
    Post Thanks / Like
    Images
    5

    Re: Help with home C41 processing!!

    You should consider the aftermarket "betterscanning" holders, you can see them here: http://www.betterscanning.com/

    No connection but I've been very happy with them on my V700.

    JT

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •