Site Sponsors
Results 1 to 2 of 2

Thread: X100 slow startup

  1. #1
    Super Duper
    Senior Member
    Terry's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    New York City
    Posts
    6,955
    Post Thanks / Like
    Images
    1145

    X100 slow startup

    The X100 has been know to start up slowly after images have been downloaded and the card has not been reformatted. It seems that downloading to the iPad makes it even worse. Apparently Apple adds a file on to the card. I just saw a post over at x100forum.com that suggests putting your SD card in read only mode before downloading to avoid the issue. Just thought I would pass that tip along.

    The tip is out of place in a thread about battery chargers hence I didn't link to the exact thread.




  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Hawaii
    Posts
    944
    Post Thanks / Like
    Images
    16

    Re: X100 slow startup

    Quote Originally Posted by TEBnewyork View Post
    The X100 has been know to start up slowly after images have been downloaded and the card has not been reformatted. It seems that downloading to the iPad makes it even worse. Apparently Apple adds a file on to the card. I just saw a post over at x100forum.com that suggests putting your SD card in read only mode before downloading to avoid the issue. Just thought I would pass that tip along.

    The tip is out of place in a thread about battery chargers hence I didn't link to the exact thread.



    Thanks Terry.....OSX does the same on a thumb drive.....when you move to a PC with the drive (for example), you see all these hidden files and drive performance suffers.

    Remedy....format frequently.

    R

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •