Site Sponsors
Results 1 to 5 of 5

Thread: Histogram on X-Pro1

  1. #1
    Super Duper
    Senior Member
    Terry's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    New York City
    Posts
    6,955
    Post Thanks / Like
    Images
    1145

    Histogram on X-Pro1

    I've got the live histogram on my LCD and OVF for some reason I don't seem to be able to get it activated on the EVF

    I've gone to page 4 of the camera settings where you can set those settings. I've done it with the EVF active and with the LCD active but no luck.

    Anyone know the "secret code"?

    Thanks!

  2. #2
    Super Duper
    Senior Member

    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Ithaca, NY
    Posts
    3,541
    Post Thanks / Like

    Re: Histogram on X-Pro1

    Quote Originally Posted by Terry View Post
    I've got the live histogram on my LCD and OVF for some reason I don't seem to be able to get it activated on the EVF

    I've gone to page 4 of the camera settings where you can set those settings. I've done it with the EVF active and with the LCD active but no luck.

    Anyone know the "secret code"?

    Thanks!
    Terry,

    Histogram will not display in OVF if Power Saving is ON. It should show in EVF. Try cycling through display modes with the disp button while viewing through EVF.
    Carl
    Gallery

  3. #3
    Super Duper
    Senior Member
    Terry's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    New York City
    Posts
    6,955
    Post Thanks / Like
    Images
    1145

    Re: Histogram on X-Pro1

    Quote Originally Posted by scho View Post
    Terry,

    Histogram will not display in OVF if Power Saving is ON. It should show in EVF. Try cycling through display modes with the disp button while viewing through EVF.
    Duh - cycling through just got it. A little strange I thought I had been through all permutations! That's why I said in the other thread it would take a little while to be all set up.

    I haven't set the Fn button for anything yet. Haven't yet decided what I want access to.

    What I want most I don't seem to have is a fast way to review the histogram after the shot. Am I missing any trick there? seems like instant review doesn't have a histogram and then you have to wait for it to finish writing to get to full review.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Devon, UK
    Posts
    777
    Post Thanks / Like

    Re: Histogram on X-Pro1

    Terry

    You are correct - after the shot is taken you can only see the histogram in playback mode. Is seeing it prior to the shot not enough?
    Have you tried setting the camera to auto-DR? It will bump up the ISO to 400 or 800 as required but you will have protected highlights.

    Lee

  5. #5
    Senior Member dhsimmonds's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Hampshire, UK
    Posts
    904
    Post Thanks / Like
    Images
    20

    Re: Histogram on X-Pro1

    Has everyone updated their X100 firmware to version 1.21?
    Cheers, Dave
    www.simmondsphotography.com

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •