Site Sponsors
Results 1 to 10 of 10

Thread: macpro card reader problem

  1. #1
    Workshop Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Brooklyn
    Posts
    4,043
    Post Thanks / Like
    Images
    1253

    macpro card reader problem

    been using a lexar USB3 reader for years, suddenly not working.

    computer does not seem to see the drive.

    checked cables, tried a different lexar in old cable/port, different cable different port, same thing

    finder does not see the reader and no cards show up

    rebooted a couple of times...

    grrr

  2. #2
    Subscriber and Workshop Member MGrayson's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    NYC
    Posts
    1,575
    Post Thanks / Like
    Images
    4

    Re: macpro card reader problem

    Your mac can't see any combination? Different card reader, different cables?

    Is this a USB3 equipped Mac Pro? Native (only the tube, AFAIK), or aftermarket card? I could never get reliable reading with aftermarket USB3. My reader does work well, although slowly, on my USB2 equipped 2009 Mac Pro.

    (I'm afraid I can't do much with the answers to these questions, but someone who could help will ask them, too.)

    --Matt

  3. #3
    Workshop Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Brooklyn
    Posts
    4,043
    Post Thanks / Like
    Images
    1253

    Re: macpro card reader problem

    the macky linguistics continue to mystify me.

    this macpro has had the lexar working fine for years, simple not working today. no changes made to OS, software, etc since last time i used it.

    went to utilities/systemprofiler/hardware/usb and saw many usb devices, few of them named (i have two printers, two scanners, mouse, keyboard, scanner, I-phone dock, usb to monitor hub, etc. but no identifiers for each listing and no error marks.

    mac help says to also try hardisc/applications/utilities/disc utility to see if device is mounted, but still truing to figure out how to do that.

    my finder shows my data drive (a spinner), but not my boot drive (ssd), but does not show any applications folders containing utilities.

    i plugged the lexar directly into the front of the computer, typically it is plugged into the back

    this is a 2009 macpro running osX yosemite, v 10.10.2

  4. #4
    Workshop Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Brooklyn
    Posts
    4,043
    Post Thanks / Like
    Images
    1253

    Re: macpro card reader problem

    plugged the lecture into my pc, downloaded file then sent it to my mac via my LAN;

    seems o imply it is a mac problem

  5. #5
    Workshop Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Brooklyn
    Posts
    4,043
    Post Thanks / Like
    Images
    1253

    Re: macpro card reader problem

    installing upgraded lexar firmware now...

  6. #6
    Subscriber & Workshop Member GrahamWelland's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Vancouver, WA
    Posts
    5,798
    Post Thanks / Like
    Images
    564

    Re: macpro card reader problem

    The Lexar firmware got me before when it wouldn't read certain cards. Who knew that a USB 3 reader had firmware?

    http://www.getdpi.com/forum/478237-post10.html
    Remember: adventure before dementia!

    As Oscar Wilde said, "my tastes are simple, I only like the best"

  7. #7
    Workshop Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Brooklyn
    Posts
    4,043
    Post Thanks / Like
    Images
    1253

    Re: macpro card reader problem

    didn't work

  8. #8
    Subscriber and Workshop Member MGrayson's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    NYC
    Posts
    1,575
    Post Thanks / Like
    Images
    4

    Re: macpro card reader problem

    Now that I look, I use a Sandisk FW800 reader on the 2009 Mac Pro, and the Lexar USB3 only on the laptop. I wonder if you can still get FW800 card readers....

  9. #9
    Workshop Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Brooklyn
    Posts
    4,043
    Post Thanks / Like
    Images
    1253

    Re: macpro card reader problem

    something hincky goin on; installed OSX upgrade adn re-booted; mouse (actually a trackball) was stuck. had to power off/on and it all came up fine. downloaded the lexar firmware upgrade; that required a re-start as well, same deal with the mouse. running the fw installer showed "no device " when attempting the actual upgrade.

    yesterday all was well...

  10. #10
    Senior Member stephengilbert's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Santa Monica, CA
    Posts
    2,272
    Post Thanks / Like
    Images
    2

    Re: macpro card reader problem

    I hesitate to say this, but mine works fine.

    2011 Mac Pro, latest OS, add-on USB 3.0 card. Lexar 3.0 reader. I started a thread when I first got the card, and others had success with it as well: http://www.getdpi.com/forum/gear-gar...1-mac-pro.html

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •