Site Sponsors
Results 1 to 5 of 5

Thread: 6.3.1 freezing on 10.7.2

  1. #1
    Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Montgomery, AL
    Posts
    27
    Post Thanks / Like

    Unhappy 6.3.1 freezing on 10.7.2

    Was doing fine with 6.2.2, and then 6.3. Upgraded snow leopard to 10.7.2 and did well for a couple of days. Worked a little with the sharpening panel today ...... Not really ... I just clicked on the sharpening panel , and it has been SPOD ever since.
    Trashed com.phaseone prefs, erased default C1folder, ran applejack, tried 6.2.2, 6.3, & 6.3.1 ..... And submitted a support request ..... 8 "business hour" response time for DB owners. PO Support lists hours as 1-5pm Eastern, so I hope for a reply by Wednesday ... .... Or maybe 6.4?

    Any defrosting tricks out there?

  2. #2
    Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Montgomery, AL
    Posts
    27
    Post Thanks / Like

    Re: 6.3.1 freezing on 10.7.2


  3. #3
    Workshop Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Brooklyn
    Posts
    4,043
    Post Thanks / Like
    Images
    1253

    Re: 6.3.1 freezing on 10.7.2

    been playing around with 6.3 myself, could not get it to see my back when tethered...did see it once, but i'm not sure why it went away. set the back to storage/firewire, plugged mbp with CI supplied cable with C1 running. worked for one shot after a few attempts. C1 was not seeing the back, back was saying no storage device available. on one occasion, back would not go back to the cf card, even when selected and cable unplugged, had to pull battery.

    what exactly is the protocol for hooking up tethered?

  4. #4
    Administrator, Instructor Guy Mancuso's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Arizona
    Posts
    23,623
    Post Thanks / Like
    Images
    2555

    Re: 6.3.1 freezing on 10.7.2

    Hook up camera ,hook to computer than fire up C1
    Photography is all about experimentation and without it you will never learn art.

    www.guymancusophotography.com

  5. #5
    Workshop Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    NYC
    Posts
    3,275
    Post Thanks / Like
    Images
    7

    Re: 6.3.1 freezing on 10.7.2

    Procedure is pretty much as Guy says. It's pretty bullet proof and straight forward. Even the order in which you do it doesn't really matter; if C1 is running and the back is on and connected by firewire it should "just work".

    Most common cause of problems is the computer not providing sufficient firewire voltage in which case the solution is simply to change the back to run off battery power so it's not reliant on the voltage of the firewire cable.

    A few other more obscure problems can be found here but they are pretty rare/specific:
    http://www.captureintegration.com/20...ethered-setup/

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •