Site Sponsors
Results 1 to 2 of 2

Thread: C1 7 Dust removal greyed out after session upgrade

  1. #1
    Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Hong Kong
    Posts
    122
    Post Thanks / Like

    C1 7 Dust removal greyed out after session upgrade

    I am working through an older session file created in version 6 and I wanted to take advantage of the better C1 7 conversion. Though I upgraded the session files to version 7 I dont get the Dust removal to work anymore.
    I imported the LCC file data from v. 6 as advised in the C1 help files and it brought back the "Enable Uniform Light" option but all of my "Dust Removal" can't be clicked anymore. I also tried to recreate the LCC bit to no avail.
    what am I missing?
    thanks in advance

  2. #2
    Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Hong Kong
    Posts
    122
    Post Thanks / Like

    Re: C1 7 Dust removal greyed out after session upgrade

    Hi folks
    I found a work around for those that might be affected by the same problem.
    Initially I was advised by Phase One customer support to upgrade from 7.1 to 7.1.1 which did not help.
    But I found a work-around after noticing that my lens profile for all lenses after upgrading a C1 6 library to 7.1 were missing. Instead of "generic" it said "none"
    FYI images were shot with Alpa Technical camera.

    here is what I did that helped though very time consuming exercise:
    1: created new Session file
    2: imported all images with adjustments (I did not want to loose ratings and adjustments)
    3: switched lens profile from "None" to Generic" on all images
    4: applied the missing LCC profile after the upgrade to all white card images (at this point I needed to close down C1 and reopen for the LCC to be recognised by C1, before the LCC badge did not show and therefore could not be applied to the images
    5: applied LCC again

    I think there is a bug that changed the lens profile to none which in turn prevented C1 to recognise the LCC. that info of somewhat lost after I upgraded the library.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •