Site Sponsors
Results 1 to 4 of 4

Thread: LCC dust removal problem

  1. #1
    Senior Member Pemihan's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    1,114
    Post Thanks / Like
    Images
    1

    LCC dust removal problem

    I'm shooting with a tech cam and always apply LCC in C1 and always make sure I click dust removal as well.
    On first glance it looks fine however especially when converting to B&W with a bit of contrast the dust spots shows up anyway.

    When applying LCC in Leaf Capture this has never been an issue..

    Am I missing something?

    Peter
    Last edited by Pemihan; 26th December 2013 at 01:01.
    Peter
    My website

  2. #2
    Subscriber and Workshop Member MGrayson's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    NYC
    Posts
    1,575
    Post Thanks / Like
    Images
    4

    Re: LCC dust removal problem

    Peter,

    Your best bet may be to open a support ticket with Phase One. Send them examples and they will (in my experience) get to the bottom of it.

    Good luck,

    Matt

  3. #3
    Sr. Administrator Jack's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Los Altos, CA
    Posts
    10,486
    Post Thanks / Like
    Images
    1031

    Re: LCC dust removal problem

    So one thing to be aware of -- the C1 dust tool knows the difference between a dust spot on the sensor and a spot on the image OR lens!

    I once had this issue and was peeved, but realized I was trying to spot a large fly that had buzzed into frame just as I clicked the shutter. It was not in focus, but 100% view revealed it to be a very fuzzy buzzing fly. I suspect larger dust bunnies on a lens will be treated in the same fashion and ignored by the dust removal tool.
    Jack
    home: www.getdpi.com

    "Perfection is not attainable. But if we chase perfection, we can catch excellence."

  4. #4
    Senior Member Pemihan's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    1,114
    Post Thanks / Like
    Images
    1

    Re: LCC dust removal problem

    Thanks Matt & Jack,

    I will open a support ticket with P1 and see what they have to say. Will post the result here.

    Jack, it is dust spots I'm seeing, no doubt about it... :-)

    Peter
    Peter
    My website

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •