Site Sponsors
Results 1 to 4 of 4

Thread: LR4 not recognizing lens EXIF

  1. #1
    Member
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    205
    Post Thanks / Like

    LR4 not recognizing lens EXIF

    On my M9P, images shot with my 50 cron V with D-Coder markings show lens selection (SUMMICRON-M 50mm f2) in LR4.1

    Here's what I'm seeing in LR4.1

    M9P


    M Monochrom


    Here's what I'm seeing in M9Info

    M9P


    M Monochrom


    Notice that the lens info is captured in the EXIF

    Lens: Summicron-M 50mm f/2 (IV, V)

    yet LR4.1 is not showing it. This is the version of LR4.1 that I downloaded from Leica's web site for M owners.

    I suspect that this is something Adobe needs to address, rather than Leica.

    Is anyone else getting this same problem (of LR not recognising the lens info)?
    My images on 500px : http://500px.com/ghoonk
    H4D-40 | Xpan | Leica M9P | Leica M Monochrom | X100 | Hasselblad 500CM | 501CM | 503CXi

  2. #2
    Workshop Member Woody Campbell's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    New York
    Posts
    2,120
    Post Thanks / Like
    Images
    66

    Re: LR4 not recognizing lens EXIF

    Quote Originally Posted by ghoonk View Post
    . . .Is anyone else getting this same problem (of LR not recognising the lens info)?
    Yes

  3. #3
    Member
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    205
    Post Thanks / Like

    Re: LR4 not recognizing lens EXIF

    I've raised a bug report with Leica AND Adobe. let's see what comes back...

    By the way, I uploaded a JPG to Flickr and Flickr is able to pick up the lens info - Summicron-M 50mm f/2 (IV, V). On the other hand, it doesn't show up when I import that same JPG into LR4

    I'm really starting to suspect that this is an Adobe problem...

    Aperture is still unable to handle MM files, and the lens info doesn't show up on the imported JPG.
    Last edited by ghoonk; 2nd October 2012 at 10:15.
    My images on 500px : http://500px.com/ghoonk
    H4D-40 | Xpan | Leica M9P | Leica M Monochrom | X100 | Hasselblad 500CM | 501CM | 503CXi

  4. #4
    Workshop Member Woody Campbell's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    New York
    Posts
    2,120
    Post Thanks / Like
    Images
    66

    Re: LR4 not recognizing lens EXIF

    LR 4.2 now fully supports the MM - I downloaded it just now.
    woody
    Woody's twitter feed
    Woody's daily photo blog
    Likes 2 Member(s) liked this post

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •