Site Sponsors
Results 1 to 15 of 15

Thread: Capture one supports Leica Monochrome?

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Hong Kong
    Posts
    487
    Post Thanks / Like

    Capture one supports Leica Monochrome?

    Does Capture One support Leica Monochrome? If not at the moment, will they ever support this camera?

  2. #2
    Member borge's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Norway
    Posts
    41
    Post Thanks / Like

    Re: Capture one supports Leica Monochrome?

    Not currently and who knows if they ever will.
    At the moment only Adobe supports it.

    But it should be a very straight forward camera to support. No need for interpolation and demosaicing at all, so I guess others will support it in the future as well.
    Website: www.indergaard.net
    Instagram: instagram.com/borgeindergaard @borgeindergaard

  3. #3
    Subscriber Member jaapv's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    770
    Post Thanks / Like
    Images
    250

    Re: Capture one supports Leica Monochrome?

    Adobe has mailed me that they are working on it; they cannot say when it will be implemented. I am pretty p****d off at C1 right now. I got a message that they had an update for C1 6.x Pro, so I hit the button update. That installed C1 7.0 which turns out to be a paid-for upgrade and no possibility to revert as 6.x has been removed from the website. I call that the dirty tricks department.
    JAAP
    http://www.jaapvphotography.eu
    The colours of my generation are black and white.

  4. #4
    Senior Member simonclivehughes's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    North Vancouver, BC
    Posts
    1,168
    Post Thanks / Like

    Re: Capture one supports Leica Monochrome?

    Jaap,

    Any chance you can revert to the earlier version via Time Machine (Mac) etc?

    Cheers,

  5. #5
    Super Duper
    Senior Member
    Vivek's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    13,594
    Post Thanks / Like
    Images
    21

    Re: Capture one supports Leica Monochrome?

    Quote Originally Posted by jaapv View Post
    Adobe has mailed me that they are working on it; they cannot say when it will be implemented. I am pretty p****d off at C1 right now. I got a message that they had an update for C1 6.x Pro, so I hit the button update. That installed C1 7.0 which turns out to be a paid-for upgrade and no possibility to revert as 6.x has been removed from the website. I call that the dirty tricks department.
    Hope you will your old version back.

    This is one of the reasons why I get software in boxes in a hardware (CDs).

  6. #6
    Subscriber Member jaapv's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    770
    Post Thanks / Like
    Images
    250

    Re: Capture one supports Leica Monochrome?

    Quote Originally Posted by simonclivehughes View Post
    Jaap,

    Any chance you can revert to the earlier version via Time Machine (Mac) etc?

    Cheers,
    Yeah - I have to figure out how to use Time Machine.
    I'm not in a hurry as I am shooting the Monochrom mainly at the moment, and they don't support it anyway.
    JAAP
    http://www.jaapvphotography.eu
    The colours of my generation are black and white.

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    May 2011
    Location
    Hong Kong
    Posts
    691
    Post Thanks / Like

    Re: Capture one supports Leica Monochrome?

    Jaap,

    I'd raise a ticket or ask on their forums. I've dealt with Phase for some time and even met their staff, I'd be really shocked if they try those tactics. Lack of support for the MM forcing me to use LR, which in turn complains when I edit in PS that ACR is not up to date, yet there's no update on CS5. It's all very annoying.

  8. #8
    Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    175
    Post Thanks / Like

    Re: Capture one supports Leica Monochrome?

    Jaap:
    please take a look here:
    Capture One archive for Mac

    You may be able to find what you want.
    Phil
    Likes 1 Member(s) liked this post

  9. #9
    Senior Member f 1,0's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    664
    Post Thanks / Like

    Re: Capture one supports Leica Monochrome?

    Quote Originally Posted by jaapv View Post
    Adobe has mailed me that they are working on it; they cannot say when it will be implemented. I am pretty p****d off at C1 right now. I got a message that they had an update for C1 6.x Pro, so I hit the button update. That installed C1 7.0 which turns out to be a paid-for upgrade and no possibility to revert as 6.x has been removed from the website. I call that the dirty tricks department.
    Jaap, the update has long been the best update that PhaseOne published.
    An update is definitely worth.
    The quality is much better.

    M8 for a significant profit. That will not be any different for the M9.

    You can test Pro7.0 60 days. Try it.

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Hong Kong
    Posts
    487
    Post Thanks / Like

    Re: Capture one supports Leica Monochrome?

    I have C1 7.0, but still no support for MM.

  11. #11
    Subscriber Member jaapv's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    770
    Post Thanks / Like
    Images
    250

    Re: Capture one supports Leica Monochrome?

    Quote Originally Posted by f 1,0 View Post
    Jaap, the update has long been the best update that PhaseOne published.
    An update is definitely worth.
    The quality is much better.

    M8 for a significant profit. That will not be any different for the M9.

    You can test Pro7.0 60 days. Try it.
    Yep - sure. but I do very little color work at the moment. Most is the monochrom.
    JAAP
    http://www.jaapvphotography.eu
    The colours of my generation are black and white.

  12. #12
    Workshop Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Brooklyn
    Posts
    4,043
    Post Thanks / Like
    Images
    1253

    Re: Capture one supports Leica Monochrome?

    any movement here, that is, C1 version 7 for the Monochrome raw files?

  13. #13
    Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    23
    Post Thanks / Like

    Re: Capture one supports Leica Monochrome?

    I asked the question about 6 or so weeks ago through a support ticket and got a response to the effect that they don't comment on future products etc, but to watch this space. I'm still watching and hoping as I really like C1, particularly it's simple layout and ability to customise - but that's just a personal preference. They are probably due for an update shortly so let's hope there is support then. It's surprising that C1 and Apple have not been able to support his camera given its DNGs and the relative ease there should be in enabling support.

  14. #14
    Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    65
    Post Thanks / Like

    Re: Capture one supports Leica Monochrome?

    Looks like there is now support for the monochrome and m240:

    https://captureintegration.com/introducing-capture-one-7-1-1/

  15. #15
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Dallas, TX
    Posts
    819
    Post Thanks / Like

    Re: Capture one supports Leica Monochrome?

    The pre-release M-240 DNGs are a mess, but post release M-240 DNGs seem okay. I only have a couple post-release M-240 DNGs, so my "testing" is pretty limited. Anyway, M-240 support is great news.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •