Site Sponsors
Results 1 to 6 of 6

Thread: How to reset the capture file number?

  1. #1
    Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    35
    Post Thanks / Like

    How to reset the capture file number?

    After my first shots with my new H4D-40 the last capture file name was 'A0000149'.
    Then I tested another H4D-40 (Democamera) with the same CF-Card. The first filename was 'A4490799'.
    After switching the card back to my camera, the numbering started with 'A4490802' and not with 'A0000150' as expected.
    But I want a continuous numbering.

    How to reset the numbering in my H4D-40?

    regards
    Michael

  2. #2
    Subscriber Member jotloob's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    KEMPTEN / GERMANY
    Posts
    1,513
    Post Thanks / Like
    Images
    116

    Re: How to reset the capture file number?

    Quote Originally Posted by Iskander View Post

    How to reset the numbering in my H4D-40?

    regards
    Michael

    I experienced the same problem with my CFV-16 and CFV-39 .
    Reformatting the CF card in the back I wanted to use , solved the problem

    Jürgen

  3. #3
    Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    35
    Post Thanks / Like

    Re: How to reset the capture file number?

    Thanks Jürgen, but reformatting did not solve my problem.
    This was my first idea too.

    Michael

  4. #4
    Subscriber Member jotloob's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    KEMPTEN / GERMANY
    Posts
    1,513
    Post Thanks / Like
    Images
    116

    Re: How to reset the capture file number?

    Michael

    I believe the image count information must be on the CF card , otherwise you would not have seen that count , when inserting the card back into the original camera .
    Might be that David Grover (Hasselblad) can give some info .
    Sorry that formating did not help , as in my case .
    Did you try a couple of shots and then format ? ? ?

    Jürgen

  5. #5
    Senior Member symbolphoto's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Boston, MA
    Posts
    263
    Post Thanks / Like

    Re: How to reset the capture file number?

    Iskander, sorry i don't have a solution to your problem. But i'm assuming you have the same username on Flickr. You have some great stuff on there!

  6. #6
    Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    35
    Post Thanks / Like

    Re: How to reset the capture file number?

    Now I've found a solution.

    I renamed the last file to 'A9999999'.
    After the next shot it was 'A0000000'.
    Then I renamed to the filename 'A0000180'...

    Thanks to everybody
    Michael

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •