Site Sponsors
Results 1 to 10 of 10

Thread: P65+ and live view question

  1. #1
    Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    78
    Post Thanks / Like

    P65+ and live view question

    Hi guys, I have connected my digital back to a Capture one (7)
    I'm using the DF+ body and LS lenses
    Can you please tell me what is the proper workflow to shoot with live view?
    Thank you.

  2. #2
    Member weinlamm's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Germany
    Posts
    229
    Post Thanks / Like
    Images
    3

    Re: P65+ and live view question

    I have a abo of the CI-blog. There should be a new kind of starting the live view since 7.1.2:

    https://captureintegration.com/live-...ure-one-7-1-2/

    I don't have a P1-back, so I can't say, if it will work.
    __________________
    Christian
    P.S.: If your wife knows everything... it's mostly not good for your gear.

  3. #3
    Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    78
    Post Thanks / Like

    Re: P65+ and live view question

    Hi Christian
    Thank you for the info.
    According to the article the body DF+ has to have firmware 2.10 (I have 2.0.9)
    Unfortunately the link to firmware update is dead on phaseone.com (both Mac & PC)
    I'll keep you updated

  4. #4
    Member weinlamm's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Germany
    Posts
    229
    Post Thanks / Like
    Images
    3

    Re: P65+ and live view question

    I remember, that you need to have the V-Grip to upgrade the firmware. Perhaps you have it or can find someone who can lend it to you.
    __________________
    Christian
    P.S.: If your wife knows everything... it's mostly not good for your gear.

  5. #5
    Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    78
    Post Thanks / Like

    Re: P65+ and live view question

    Yes, I have the v-grip, Thank you.

  6. #6
    Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    78
    Post Thanks / Like

    Re: P65+ and live view question

    Here is my update.
    The PhaseOne have sent me an email back regarding the broken link.
    The IP address needs to be changed to http://80.237.159.100/ and link will work.
    I have updated the DF+ to 2.20 (The LIVE VIEW still not working)
    Found a 2.21 update on ftp://ftp.phaseone.com/Support/Download/
    Updated
    Still can't make it work
    According to article it should work with P65+

    "The correct way to initiate Live View is to simply set the camera to a standard shutter speed and click the live view activation button in Capture One. The camera is now ready for LIve View."

    In my case the shutter stays closed and I'm getting a TOO DARK message.
    Last edited by strok; 24th June 2013 at 08:15.

  7. #7
    Member
    Join Date
    May 2010
    Posts
    36
    Post Thanks / Like

    Re: P65+ and live view question

    Hi there,

    Try setting the "camera" to large format in the preferences in C1, that is the only way I was able to get it to work when my local rep bought one around for me to test. Needless to say, I stuck with my Hasselblad/Leaf set up.

    Cheers,
    Jason.

  8. #8
    Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    78
    Post Thanks / Like

    Re: P65+ and live view question

    Quote Originally Posted by photo570 View Post
    Hi there,

    Try setting the "camera" to large format in the preferences in C1, that is the only way I was able to get it to work when my local rep bought one around for me to test. Needless to say, I stuck with my Hasselblad/Leaf set up.

    Cheers,
    Jason.
    Sorry, Jason
    can't find this option in the C1 preferences.

  9. #9
    Senior Member stephengilbert's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Santa Monica, CA
    Posts
    2,272
    Post Thanks / Like
    Images
    2

    Re: P65+ and live view question

    Live view is under the Window drop down.

    (I found it by searching for "live view" under "Help.")

  10. #10
    Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    78
    Post Thanks / Like

    Re: P65+ and live view question

    Thank you Steve
    My problem is:
    In the live view mode the shutter stays closed,
    all I have a black window with a TOO DARK message

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •