Site Sponsors
Results 1 to 13 of 13

Thread: Capture One 7.2 is out

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    1,198
    Post Thanks / Like

    Capture One 7.2 is out

    Didn't see a thread on this yet - apologies if it has been mentioned already!

  2. #2
    Workshop Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    NYC
    Posts
    3,274
    Post Thanks / Like
    Images
    7

    Re: Capture One 7.2 is out

    Yep! And now we can finally share raw files from the IQ250 instead of darned TIFF and JPGs!

    We'll be posting throughout the week.
    Doug Peterson , Digital Transitions | Email
    Dealer for: Phase One, Mamiya Leaf, Arca-Swiss, Cambo, Eizo, Profoto
    Office: 877.367.8537. Cell: 740.707.2183
    Likes 1 Member(s) liked this post

  3. #3
    Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    122
    Post Thanks / Like

    Re: Capture One 7.2 is out

    Doug, can I jump from v7.1.5 to v7.2, or do I have to install v7.1.6 first?

  4. #4
    Workshop Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    NYC
    Posts
    3,274
    Post Thanks / Like
    Images
    7

    Re: Capture One 7.2 is out

    Jump away.
    Doug Peterson , Digital Transitions | Email
    Dealer for: Phase One, Mamiya Leaf, Arca-Swiss, Cambo, Eizo, Profoto
    Office: 877.367.8537. Cell: 740.707.2183

  5. #5
    Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    122
    Post Thanks / Like

    Re: Capture One 7.2 is out

    Thanks!

  6. #6
    New Member
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Atlanta, GA
    Posts
    19
    Post Thanks / Like

    Re: Capture One 7.2 is out

    I would not recommend jumping to 7.2.0 at this point unless you are just using it for testing IQ250 files. We have discovered a bug in Live View during our initial testing. We are discussing this issue with Phase One and will post more when we know it. Check out our blog for more details.

    https://captureintegration.com/captu...-2-0-released/
    Josh Booth
    Software Training & Support, Capture Integration (E-mail me)
    National: 877.217.9870 | Direct: 678.653.6487
    Likes 1 Member(s) liked this post

  7. #7
    Super Duper
    Senior Member

    Join Date
    May 2008
    Location
    Manchester/Jerusalem
    Posts
    2,652
    Post Thanks / Like
    Images
    290

    Re: Capture One 7.2 is out

    What's new in 7.2?
    I am not a painter, nor an artist. Therefore I can see straight, and that may be my undoing. - Alfred Stieglitz

    Website: http://www.timelessjewishart.com

  8. #8
    Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    27
    Post Thanks / Like

    Re: Capture One 7.2 is out

    Reviewed IQ250 files posted on CI with C1 v7.2. Am I correct that there is pronounced banding at 1600 & 3200?

  9. #9
    New Member
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Atlanta, GA
    Posts
    19
    Post Thanks / Like

    Re: Capture One 7.2 is out

    We shot this at 3200 ISO on Monday.

    Click to see the full size image

    Last edited by JoshBooth.CI; 5th February 2014 at 13:13.
    Josh Booth
    Software Training & Support, Capture Integration (E-mail me)
    National: 877.217.9870 | Direct: 678.653.6487
    Likes 1 Member(s) liked this post

  10. #10
    New Member
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Atlanta, GA
    Posts
    19
    Post Thanks / Like

    Re: Capture One 7.2 is out

    Quote Originally Posted by JoshBooth.CI View Post
    I would not recommend jumping to 7.2.0 at this point unless you are just using it for testing IQ250 files. We have discovered a bug in Live View during our initial testing. We are discussing this issue with Phase One and will post more when we know it. Check out our blog for more details.

    https://captureintegration.com/captu...-2-0-released/
    After further discussion with Phase One, Live View in Capture One 7.2 is functioning as designed. Phase One has made the Live View function more accurate, but requires a change in thinking when it comes to zooming to 100% in Live View. We are working on a more detailed blog post discussing this new Live View method, which should be available later today.
    Josh Booth
    Software Training & Support, Capture Integration (E-mail me)
    National: 877.217.9870 | Direct: 678.653.6487

  11. #11
    New Member
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Atlanta, GA
    Posts
    19
    Post Thanks / Like

    Re: Capture One 7.2 is out

    Capture One Pro 7.2's Live View feature has been significantly redesigned. Here's what to expect and how to get optimal results from it: https://captureintegration.com/the-n...pture-one-7-2/
    Josh Booth
    Software Training & Support, Capture Integration (E-mail me)
    National: 877.217.9870 | Direct: 678.653.6487

  12. #12
    Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    245
    Post Thanks / Like

    Re: Capture One 7.2 is out-Bug- Caution upgrading!

    Hello
    I would like to inform everyone to take some caution updating to 7.2.
    I believe there is a bug that will not allow the pro version to shoot tethered. I've been in touch with Phase.
    But short and long of it, after installing 7.2, every time I launch the SW, I get this window (attached).
    I've since then have gone down to 7.1.6 and all is ok.
    I'm including one part of my conversation with Phase below in case you'd like more detail.
    Thank you and best of luck.
    am

    Note to phase:
    "Wanted to follow up on this.
    I spent quite a bit of time completely re-setting the network as suggested, also reset the PRAM and SMS. Then re-launched from OSX and ran repair disk and repair permissions of which both had no issues.
    Un-installed C1 following your guidelines (web site) and re-installed 7.2 and ran into the same problem.
    Later today, I was at my studio, and my MacPro which is also running 7.2 has the exact same problem, (10.8.6) Now this machine is at a different location on a different network, different internet provider. I then proceeded to get on my studio partners Mac Pro, which is still in 7.1.6, and on the same network; it had no issues. To further test out, I launched my MacBook air which is on 7.1.6 (U39T-. license) at the studio location on the studio internet and no issues, turned WIFI off and restarted, relaunched C1 and no issues.
    Came home and my Retina after all the cleaning and re-setting is displaying the same error code.
    So 4 machines, 2 locations, 7.1.6 works fine, 7.2 does not, worth mentioning that until 7.2 I have never had this issue before. I'm now going to un-install 7.2 and install 7.16 on the retina (original machine this problem started on) As I'm sure it will not have any issue's.
    I highly encourage the Phase team to look into this please as I'm now sure the issue is with 7.2.
    I've attached a screen grab from the Mac Pro below.
    Looking forward to your thoughts.
    Thank you"

  13. #13
    Super Duper
    Senior Member

    Join Date
    May 2008
    Location
    Manchester/Jerusalem
    Posts
    2,652
    Post Thanks / Like
    Images
    290

    Re: Capture One 7.2 is out

    Really wish they hadn't broken the LV. If you're going to make changes don't make them counter intuitive and don't release them without documentation. Sigh. We'll be keeping away from 7.2 in the studio for 6 months as is usual with C1 updates.
    I am not a painter, nor an artist. Therefore I can see straight, and that may be my undoing. - Alfred Stieglitz

    Website: http://www.timelessjewishart.com

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •