Site Sponsors
Results 1 to 5 of 5

Thread: help LS 240 error

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    270
    Post Thanks / Like

    help LS 240 error

    Hi.

    i needhelp in field.now and my 240 stop working. it has error LS message. can i disable LS and use focal instead?

    thanks

  2. #2
    Member
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    168
    Post Thanks / Like

    Re: help LS 240 error

    Just take it to your dealer.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    270
    Post Thanks / Like

    Re: help LS 240 error

    Im in china now in a trip.

    does anyne know how to fix?

    thanks

    Quote Originally Posted by synn View Post
    Just take it to your dealer.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Little Rock AR
    Posts
    1,926
    Post Thanks / Like
    Images
    3

    Re: help LS 240 error

    Dan,

    Are you on a DF or DF+ or XF? I found this:

    "It appears that there has been a minor electrical problem in the body and as such it is not properly communicating to the leaf shutter...While this requires repair, there is a workaround. You should be able to capture normally if you disable the leaf shutter and just use the body's focal plane shutter. You can do this by changing the custom functions for "Shutter in M mode" to Only Focal Plane. On the body dial this is CF-18 that you would change to 2. Just besure that you activate the custom function set that you modify. If you modify set A be sure that set A is activated... This is the most common mistake people make when setting custom functions."

    On a Phase One support forum. It was for a different issue, but does seem to address the issue of turning off the leaf shutter and only using the focal plane shutter.

    If you are on a XF, I assume there is a similar function, but could not find anything in the "user" manual Phase One has published on their main site, i.e. there is no list of the custom functions. But hopefully a XF owner or dealer can help there.

    Sorry to see you are having an issue.

    Paul
    Paul Caldwell
    [email protected]
    www.photosofarkansas.com
    Likes 2 Member(s) liked this post

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    270
    Post Thanks / Like

    Re: help LS 240 error

    Thanks you so much you save me!!

    I cant download df+ manual becoz the wifi quality here is in 1990s.

    My lens is working now. Im waking up in 5 hours to take sunrise photo.

    Quote Originally Posted by Paul2660 View Post
    Dan,

    Are you on a DF or DF+ or XF? I found this:

    "It appears that there has been a minor electrical problem in the body and as such it is not properly communicating to the leaf shutter...While this requires repair, there is a workaround. You should be able to capture normally if you disable the leaf shutter and just use the body's focal plane shutter. You can do this by changing the custom functions for "Shutter in M mode" to Only Focal Plane. On the body dial this is CF-18 that you would change to 2. Just besure that you activate the custom function set that you modify. If you modify set A be sure that set A is activated... This is the most common mistake people make when setting custom functions."

    On a Phase One support forum. It was for a different issue, but does seem to address the issue of turning off the leaf shutter and only using the focal plane shutter.

    If you are on a XF, I assume there is a similar function, but could not find anything in the "user" manual Phase One has published on their main site, i.e. there is no list of the custom functions. But hopefully a XF owner or dealer can help there.

    Sorry to see you are having an issue.

    Paul
    Likes 1 Member(s) liked this post

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •