Site Sponsors
Results 1 to 4 of 4

Thread: Leaf Aptus-II 7 EXIF issue

  1. #1
    Member
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Melbourne AU
    Posts
    181
    Post Thanks / Like

    Leaf Aptus-II 7 EXIF issue

    New user of a MFDB here. The issue is when I use the back tethered to Capture One (8.3.4) the time and date make the journey to Capture One in the EXIF data. However when I use the back with a CF card the time and date appear not to be written to the image file. I've checked the files using a utility to check that it's not a Capture One issue, but apparently an issue with the back not writing the data to the file.

    The back is being used on an Alpa STC.

    The back is actually a Mamiya DM33 - a re-branded Leaf with the latest firmware.

    Any ideas?

  2. #2
    Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Southern California
    Posts
    141
    Post Thanks / Like
    Images
    21

    Re: Leaf Aptus-II 7 EXIF issue

    Quote Originally Posted by Pelorus View Post
    New user of a MFDB here. The issue is when I use the back tethered to Capture One (8.3.4) the time and date make the journey to Capture One in the EXIF data. However when I use the back with a CF card the time and date appear not to be written to the image file. I've checked the files using a utility to check that it's not a Capture One issue, but apparently an issue with the back not writing the data to the file.

    The back is being used on an Alpa STC.

    The back is actually a Mamiya DM33 - a re-branded Leaf with the latest firmware.

    Any ideas?

    I have the same digital back that you have. I can see the EXIF data on the back, in Light Room, and in Capture One 8.2.





    --Steve.

  3. #3
    Member
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Melbourne AU
    Posts
    181
    Post Thanks / Like

    Re: Leaf Aptus-II 7 EXIF issue

    Thanks Steve, that's what I was seeing when I shot tethered. When I shot to CF card I wasn't getting that.

    However I've found the solution. For reference: If you have any odd characters in the information entered into your back then it won't right EXIF data to the CF card properly. In my case I had in the copyright field. As soon as I deleted that the EXIF wrote to the card properly.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    May 2009
    Location
    Marseille, FRANCE
    Posts
    972
    Post Thanks / Like

    Re: Leaf Aptus-II 7 EXIF issue

    by the way, sometimes you will have trouble with the internal battery as well...

    see "Aptus Internal battery"

    http://www.getdpi.com/forum/medium-f...t=battery+leaf

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •