Site Sponsors
Results 1 to 3 of 3

Thread: Problem with hot pixels H3D31 and "new" phocus

  1. #1
    Senior Member Swissblad's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    1,204
    Post Thanks / Like

    Problem with hot pixels H3D31 and "new" phocus

    Hi gents

    I have an H3D31 which I use with an old 17" MBP and Phocus V2.7.4. This combo worked well until I started importing images onto my iMac 5K retina with current version of Phocus V2.9.1, where I suddenly noticed that my long exposures (30secs or more) were ruined by hot pixels....



    It seems my only alternative at the moment is to save the dng files as tiffs on my old MBP in Phocus V2.7.4. and then import this into CS6 on my iMac....



    As my MBP is on its last legs, I really need a new solution...... can any of you provide any help?

    Thanks

    S
    Last edited by Swissblad; 16th February 2016 at 05:50.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    598
    Post Thanks / Like

    Re: Problem with hot pixels H3D31 and "new" phocus

    Have you tried directly importing the *.3fr pictures on the new Phocus? I would think that the problem comes from using 2 different versions of Phocus with the new one not quite understanding the *.fff files created by the old one.

    Also: check that you have noise reduction turned on in Phocus.
    Thanks 1 Member(s) thanked for this post

  3. #3
    Senior Member Swissblad's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    1,204
    Post Thanks / Like

    Re: Problem with hot pixels H3D31 and "new" phocus

    Thanks - I resolved it - you need to use a current FW version with current Phocus version...... I had forgotten to update body and back when switching to the new Phocus version.....
    Thanks 1 Member(s) thanked for this post
    Likes 1 Member(s) liked this post

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •