Site Sponsors
Results 1 to 12 of 12

Thread: Hasselblad Phocus 2.9.2 El Capitan?

  1. #1
    Member
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    New York City
    Posts
    63
    Post Thanks / Like

    Hasselblad Phocus 2.9.2 El Capitan?

    Hi I guys,

    I upgraded to El Capitan when it was released and had a lot of problems. Reinstalled Yosemite a day later. Is anyone running Phocus on El Capitan now with 2.9.2?

    Thanks!
    Jeff

  2. #2
    Member
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Neutral Zone
    Posts
    47
    Post Thanks / Like

    Re: Hasselblad Phocus 2.9.2 El Capitan?

    I am only a very light user of Phocus v 2.9.2 along with El C v10.11.3 (I acquired a used back recently). Only importing and processing of files. Nothing remote. I have not seen any problems so far, but prefer Lightroom in most cases to import and process images, so take my statement with a grain of salt.
    My Gallery
    Thanks 1 Member(s) thanked for this post

  3. #3
    Workshop Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Brooklyn
    Posts
    4,043
    Post Thanks / Like
    Images
    1253

    Re: Hasselblad Phocus 2.9.2 El Capitan?

    i'm running mac OS 10.11.3 and Phocus 2.9.2 on a mac pro and a mac laptop with no problems. msotly image processing, but tethering does work

    jm
    Thanks 1 Member(s) thanked for this post

  4. #4
    Member
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    96
    Post Thanks / Like

    Re: Hasselblad Phocus 2.9.2 El Capitan?

    Yes, I'm on El Cap 10.11.3 and Phocus 2.9.2 with no problems at all. What problems are you seeing?

    Ben
    Thanks 1 Member(s) thanked for this post

  5. #5
    Member modator's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    Northern Italy
    Posts
    126
    Post Thanks / Like
    Images
    32

    Thumbs up Re: Hasselblad Phocus 2.9.2 El Capitan?

    Hi, Jeff !

    Actually I'm using OSX "El Capitan" 10.11.3 on a mac Pro (intel I7) and Phocus 2.9.2 without any particular issues, anyway there are some old problem to solve I'm waiting:

    1) With H5D-50c the "Camera Configuration" function doesn't contemplate the new Live View function button (this function is still configurable trough camera menu only).
    2) Some Issues using Live view tethered to the mac, some time the connection close and it's necessary to restart Phocus again.

    Jeff if You had some problem can You explain here, I will cross check them, I'm preparing a report for Hasselblad to point at software problems, they are very clever and focused on solving issue of the software signaled.

    Best regards, Domenico.


    Quote Originally Posted by jmosier01 View Post
    Hi I guys,

    I upgraded to El Capitan when it was released and had a lot of problems. Reinstalled Yosemite a day later. Is anyone running Phocus on El Capitan now with 2.9.2?

    Thanks!
    Jeff
    Thanks 1 Member(s) thanked for this post

  6. #6
    Member
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    New York City
    Posts
    63
    Post Thanks / Like

    Re: Hasselblad Phocus 2.9.2 El Capitan?

    Thanks all for the response! I was having some really weird things with tethering and other adjustments. Though I find LR a lot faster then Phocus for edits, the color out of Phocus is simply better. I'm going to give El Capitan another go and see how things are running now.

    Domenico, I'm shooting an H3D-22 and H3DII-39 so live view is a no go for me. Hope you get everything sorted out.

    Thanks again!

    Cheers,
    Jeff

  7. #7
    New Member
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Taiwan
    Posts
    11
    Post Thanks / Like
    Images
    14

    Unhappy Re: Hasselblad Phocus 2.9.2 El Capitan?

    I have problem like this photo. zoom in on 25& 50% are weired MBPR 15' 256G 2015 Mid
    Quote Originally Posted by jmosier01 View Post
    Hi I guys,

    I upgraded to El Capitan when it was released and had a lot of problems. Reinstalled Yosemite a day later. Is anyone running Phocus on El Capitan now with 2.9.2?

    Thanks!
    Jeff

  8. #8
    New Member
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Taiwan
    Posts
    11
    Post Thanks / Like
    Images
    14

    Re: Hasselblad Phocus 2.9.2 El Capitan?

    Quote Originally Posted by pochen86 View Post
    I have problem like this photo. zoom in on 25& 50% are weired MBPR 15' 256G 2015 Mid
    re install every programs, check one by one after every new software installation, I found if I upgrade new caemra raw from Apple Phochus 2.9.2 will crash like my images here when they zoom at 25% 50%,
    also double check on other MBPRhttp://www.getdpi.com/forum/attachme...3&d=1457975501

  9. #9
    New Member
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Taiwan
    Posts
    11
    Post Thanks / Like
    Images
    14

    Hasselblad Phocus 2.9.2 OS X El Capitan 10.11.4 problems not solved

    Zoom at 25% & 50% show white dots

    same as OS 10.11.3

  10. #10
    Member
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    New York City
    Posts
    63
    Post Thanks / Like

    Re: Hasselblad Phocus 2.9.2 OS X El Capitan 10.11.4 problems not solved

    Quote Originally Posted by pochen86 View Post
    Zoom at 25% & 50% show white dots

    same as OS 10.11.3
    Wow, I haven't experienced this. I did have to reinstall Yosemite on my iMac 5K. El Capitan runs great on my 2013 MBP with all apps, but My iMac basically stopped.

  11. #11
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    598
    Post Thanks / Like

    Re: Hasselblad Phocus 2.9.2 El Capitan?

    2.9.2 works on 10.11.4 for me.
    Likes 1 Member(s) liked this post

  12. #12
    New Member
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Taiwan
    Posts
    11
    Post Thanks / Like
    Images
    14

    Smile Re: Hasselblad Phocus 2.9.2 El Capitan? phocus 3.0 OK now

    Quote Originally Posted by pochen86 View Post
    re install every programs, check one by one after every new software installation, I found if I upgrade new caemra raw from Apple Phochus 2.9.2 will crash like my images here when they zoom at 25% 50%,
    also double check on other MBPRhttp://www.getdpi.com/forum/attachme...3&d=1457975501

    update on 4/27/2016

    I update the phocus 3.0 now its okay and happy with the platform
    Thanks 1 Member(s) thanked for this post

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •