Site Sponsors
Results 1 to 7 of 7

Thread: FlexColor - Saving as 16bit .tif files?

  1. #1
    Senior Member KeithL's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    832
    Post Thanks / Like

    FlexColor - Saving as 16bit .tif files?

    I'm opening images in Flexcolor and working on them before saving as .tif files. When I open these files in Photoshop I notice they are 8bit rather than 16bit. Is there any way of having the .tif files retain the 16bit of the RAW files?

    I'm sure I'm doing something daft here, any help appreciated.

    Keith

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Fort Collins, Colorado
    Posts
    2,077
    Post Thanks / Like
    Images
    1

    Re: FlexColor - Saving as 16bit .tif files?

    Quote Originally Posted by KeithL View Post
    I'm opening images in Flexcolor and working on them before saving as .tif files. When I open these files in Photoshop I notice they are 8bit rather than 16bit. Is there any way of having the .tif files retain the 16bit of the RAW files?

    I'm sure I'm doing something daft here, any help appreciated.

    Keith
    Keith

    Any reason you are not using Phocus instead of Flexcolor? Much better software in my humble opinion

    Woody

  3. #3
    Workshop Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    NYC
    Posts
    3,274
    Post Thanks / Like
    Images
    7

    Re: FlexColor - Saving as 16bit .tif files?


  4. #4
    Senior Member KeithL's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    832
    Post Thanks / Like

    Re: FlexColor - Saving as 16bit .tif files?

    Quote Originally Posted by woodyspedden View Post
    Keith

    Any reason you are not using Phocus instead of Flexcolor? Much better software in my humble opinion

    Woody
    Hi Woody, yes, I'd love to be using Focus, but it'll have to wait until next month when I take delivery of the new super computer!

    Best

    Keith

  5. #5
    Senior Member KeithL's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    832
    Post Thanks / Like

    Re: FlexColor - Saving as 16bit .tif files?

    Doug, even I'm not that daft!

  6. #6
    Senior Member yaya's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    London, UK
    Posts
    1,168
    Post Thanks / Like
    Images
    38

    Re: FlexColor - Saving as 16bit .tif files?

    Quote Originally Posted by KeithL View Post
    I'm opening images in Flexcolor and working on them before saving as .tif files. When I open these files in Photoshop I notice they are 8bit rather than 16bit. Is there any way of having the .tif files retain the 16bit of the RAW files?

    I'm sure I'm doing something daft here, any help appreciated.

    Keith
    You can do it in either the capture window (per image) or in the setup window if you want it to stick:

    Yair Shahar | Product Manager | Phase One | Mamiya Leaf
    e: [email protected] | m: +44(0)77 8992 8199 | yaya's blog

  7. #7
    Senior Member KeithL's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    832
    Post Thanks / Like

    Re: FlexColor - Saving as 16bit .tif files?

    Many thanks Yair, much appreciated.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •