Site Sponsors
Results 1 to 4 of 4

Thread: Problems with 200 FA* for K5...suggestions?

  1. #1
    Subscriber Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    1,031
    Post Thanks / Like

    Problems with 200 FA* for K5...suggestions?

    I have had no problems with the 200 until today. Sharp, AF focusing has been quick and smooth...until today. I have not used the lens for well over a month while going through a cycle with the 645D. This morning I took the lens out and found the AF hanging up...would focus to about 10 ft and then hang up...checked all the camera settings...went out again...same problem...AF would hang up. Manual focus is OK. I don't know if the AF-S switch is faulty on the camera or the AF switch on the lens is the problem...any suggestions?

    Roy Benson

  2. #2
    Super Duper
    Senior Member
    Knorp's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    3,995
    Post Thanks / Like

    Re: Problems with 200 FA* for K5...suggestions?

    Hey Roy,

    I'm sorry about the trouble you have with the AF of the 200 (DA* ?).
    Now I like asking stupid questions, so here we go:
    - did you try re-attaching the lens ?
    - did you try another lens ?

    Kind regards.
    Bart ...

  3. #3
    Subscriber Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    1,031
    Post Thanks / Like

    Re: Problems with 200 FA* for K5...suggestions?

    Thanks, Bart. I've tried all of the above...even pulled the battery...other lenses work fine.

    Roy Benson

  4. #4
    Super Duper
    Senior Member

    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    3,673
    Post Thanks / Like

    Re: Problems with 200 FA* for K5...suggestions?

    Quote Originally Posted by benroy View Post
    Thanks, Bart. I've tried all of the above...even pulled the battery...other lenses work fine.

    Roy Benson
    Hi Roy,

    I've shot Pentax for over 35 years. Might I suggest (just on the off-chance that this might solve your problem), to clean both the contacts on the lens as well as the camera body. ometimes isopropal alcohol on a Q-tip ehlps, sometimes a solid contact cleaner such as the tip of a pencil eraser. I would try both. Then of course re-mont the lens and see that happens. I've encontered what you decribed and each time it was oxidation on the contacts that could neither be seen nor removed with a number of cleaners. Let us know what happens.

    Dave (D&A)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •