Site Sponsors
Results 1 to 13 of 13

Thread: Just put up a new website...

  1. #1
    Senior Member JimCollum's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    santa cruz, ca
    Posts
    936
    Post Thanks / Like
    Images
    155

    Just put up a new website...

    http://www.jcollum.com

    eventually, i'll be adding my commercial portfolio to this one and consoladating the two. I'm also working on an Iphone app that will be the iphone/ipad version of the site (free app)

  2. #2
    Sr. Administrator Jack's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Los Altos, CA
    Posts
    10,486
    Post Thanks / Like
    Images
    1031

    Re: Just put up a new website...

    Very nice Jim -- elegant and easy to navigate!
    Jack
    home: www.getdpi.com

    "Perfection is not attainable. But if we chase perfection, we can catch excellence."

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    CA
    Posts
    18
    Post Thanks / Like

    Re: Just put up a new website...

    Well done, Jim!

  4. #4
    Subscriber and Workshop Member
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    2,793
    Post Thanks / Like

    Re: Just put up a new website...

    Very nice site...

    As an aside are you using a vacuum frame with you platinum printing?

    Bob

  5. #5
    DougDolde
    Guest

    Re: Just put up a new website...

    How come the mouse arrow turns to a cursor when I mouse over "click here" ?

  6. #6
    Senior Member M5-Guy's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Camby, Indiana
    Posts
    466
    Post Thanks / Like
    Images
    12

    Re: Just put up a new website...

    Very Nice
    Clean and attractive
    Can't wait to see your images you'll post!

  7. #7
    Senior Member Lars's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Sunnyvale, California
    Posts
    1,811
    Post Thanks / Like
    Images
    19

    Re: Just put up a new website...

    Quote Originally Posted by DougDolde View Post
    How come the mouse arrow turns to a cursor when I mouse over "click here" ?
    Yeah me too - in IE8.

    Looks great though.
    Monochrome: http://mochro.com

  8. #8
    Senior Member JimCollum's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    santa cruz, ca
    Posts
    936
    Post Thanks / Like
    Images
    155

    Re: Just put up a new website...

    ah.. the text box is set to 'selectable'.. i'll set it to not, and the cursor goes away

    thanks all!

    M5-Guy, you weren't able to see any images? which browser/version?

  9. #9
    Senior Member JimCollum's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    santa cruz, ca
    Posts
    936
    Post Thanks / Like
    Images
    155

    Re: Just put up a new website...

    Quote Originally Posted by docmoore View Post
    Very nice site...

    As an aside are you using a vacuum frame with you platinum printing?

    Bob
    yes.. i use a Nuarc 26-1ks, which has a vacuum frame. The prints come out a *lot* sharper from when i was just using a contact frame

  10. #10
    Senior Member JimCollum's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    santa cruz, ca
    Posts
    936
    Post Thanks / Like
    Images
    155

    Re: Just put up a new website...

    ok.. txt pages should be readonly, so you shouldn't get a cursor now (mac safari and mac firefox tested here)

  11. #11
    Super Duper
    Senior Member
    Terry's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    New York City
    Posts
    6,955
    Post Thanks / Like
    Images
    1145

    Re: Just put up a new website...

    Hi Jim,
    I looked at this at work on a Windows machine running IE and it looked good except the font on the hometown page looked pretty wonky. So, I waited to get home to see if it looked the same on my Mac. It looks correct on my Mac so not sure if it is a font choice issue. I can try and do a screen print for you from my office tomorrow if you want to see it.

    Other than that I love the layout and the simplicity.

    One more note on the iPad you just get a plain white page. Is there any way to put anything on the front page that isn't flash so the viewer knows what is going on?

  12. #12
    Senior Member JimCollum's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    santa cruz, ca
    Posts
    936
    Post Thanks / Like
    Images
    155

    Re: Just put up a new website...

    Quote Originally Posted by TEBnewyork View Post
    Hi Jim,
    I looked at this at work on a Windows machine running IE and it looked good except the font on the hometown page looked pretty wonky. So, I waited to get home to see if it looked the same on my Mac. It looks correct on my Mac so not sure if it is a font choice issue. I can try and do a screen print for you from my office tomorrow if you want to see it.

    Other than that I love the layout and the simplicity.

    One more note on the iPad you just get a plain white page. Is there any way to put anything on the front page that isn't flash so the viewer knows what is going on?

    the font is Verdana, which is a pretty common font. I'm not sure how it works on a windows machine (the windows flash viewer).. the html page brings up the swf files as 100%. when resized, the fonts are also automatically resized,and should look like fully aliased fonts (at least on my mac it does). any other windows users see odd font displays when resizing the window?

    i'll modify the .html java code to detect the ipad,iphone. High on the to-do list is to have ipad/iphone users directed to a page where they can get an app to download from itunes (learning how to code an iphone app at this moment)

  13. #13
    Subscriber Member Corlan F.'s Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    1,433
    Post Thanks / Like
    Images
    381

    Re: Just put up a new website...

    Jim, nice job, and as expected your portfolio is fantastic (yeah, i'm one of the silent fans ).
    A question though: is the liquid layout option on purpose? Having the photos automatically resizing along with the browser window sure allows to always see the image in full, OTOH you can't control the viewing quality. Personally i find that the resizing algorythm is kinda loose and the apparent IQ suffers from "a little bit" to "a lot", depending on the actual size. And this goes for your great photos, in a detrimental way.

    Just a thought

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •