Site Sponsors
Results 1 to 10 of 10

Thread: new firmware upgrade for DP2

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    North Carolina western foothills
    Posts
    1,860
    Post Thanks / Like

    new firmware upgrade for DP2

    In case some of you DP2 folks haven't seen this, new firmware upgrade to increase AF speed on DP2 out 3/26.
    http://www.sigma-photo.co.jp/english...nfo_100319.htm
    Last edited by Diane B; 19th March 2010 at 06:29.

  2. #2
    Senior Member Don Ellis's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Hong Kong
    Posts
    556
    Post Thanks / Like

    Re: new firmware upgrade for DP2

    What a fast girl you are... I just saw this and popped over here to tell people. But I was smart enough to look around before I did. Thank you.

    In return, here's a photo I took yesterday. I've been photographing water bottles outside outside our office for several years now and yesterday was no different -- except there were fewer of them and the sun was making them look quite nice.

    But when I got them on screen, I realized that I was getting a little bored with water bottles (say it isn't so!). So I opened my unused copy of Nik Color Efex and did this. I like them much better now...



    Click on image for bigger refreshment.
    DP2, of course, so I'll be getting that firmware upgrade.

    Cheers,
    Don

  3. #3
    D upton-Hackett.
    Guest

    Re: new firmware upgrade for DP2

    Smashing Don.

    I to awaiting the upgrade that Diane beet us too, this upgrade may bring the DP2 very close to DP2s saving all the owners of this lovely performer money.

  4. #4
    Senior Member Tim's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Adelaide, SA
    Posts
    1,040
    Post Thanks / Like

    Re: new firmware upgrade for DP2

    Cheers Diane,
    thanks for the heads up. I will find any AF improvement welcome, although most of my subjects don't need high AF speed, I have passed this to a buddy who's only issue with his DP2 is AF speed.

  5. #5
    Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Andalusia, Spain
    Posts
    35
    Post Thanks / Like

    Re: new firmware upgrade for DP2

    1.04 seems to work as advertised (in my DP2) with focussing seemingly quicker and "crisper".

  6. #6
    Senior Member Don Ellis's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Hong Kong
    Posts
    556
    Post Thanks / Like

    Re: new firmware upgrade for DP2

    This firmware update, plus ProPhoto 4, are downloadable from this page.

    I didn't put the final page URLs because there is other software on the page above that people may be interested in.

    Don

  7. #7
    Senior Member otumay's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Istanbul, Turkey
    Posts
    1,690
    Post Thanks / Like
    Images
    2

    Re: new firmware upgrade for DP2

    Thanks a lot, Don, am downloading now.

  8. #8
    Senior Member Don Ellis's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Hong Kong
    Posts
    556
    Post Thanks / Like

    Re: new firmware upgrade for DP2

    I just installed the ProPhoto software and the firmware without a hitch. If there are any differences to auto-focusing speed, I couldn't say because I learned to live with any auto-focus speed after I saw the first image -- so if it's faster, that's great, but I was never turned in enough to the speed to be able to confirm that.

  9. #9
    Senior Member otumay's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Istanbul, Turkey
    Posts
    1,690
    Post Thanks / Like
    Images
    2

    Re: new firmware upgrade for DP2

    ProPhoto works faster, and jpeg conversion is neat.

  10. #10
    Senior Member Tim's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Adelaide, SA
    Posts
    1,040
    Post Thanks / Like

    Re: new firmware upgrade for DP2

    I copied the 1.04 update to an 8Gb A-Data card that I have and tried to update - I got the "Firmware is failed" message everytime after about 6 attempts. I then dropped the update onto a 2Gb SanDisk card and update worked first time.

    So its worth trying another card if it won't update!

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •