Site Sponsors
Results 1 to 7 of 7

Thread: Rhinocam appears to work with A7

  1. #1
    Subscriber Member Georg Baumann's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    787
    Post Thanks / Like
    Images
    82

    Rhinocam appears to work with A7

    At a glance, in horizontal mode it seems to work, not so in vertical for now, which could be a doodle to change.

    photo 2 | Flickr - Photo Sharing!

    The possibility to use MF lenses on the A7R is very intruiguing to me. If Fotodiox is willing to make a few changes this could turn into a 6x7.

    Hell, they just have to make this work!
    Likes 2 Member(s) liked this post

  2. #2
    Super Duper
    Senior Member
    Vivek's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    13,606
    Post Thanks / Like
    Images
    21

    Re: Rhinocam appears to work with A7

    This basically questions the claims of the medium format digital manufacturers that a nano precision is required for all the mechanical bits involved. Also, this IS the real tech cam, being able to see everything in live view. Some big changes are ahead.

    I consider this as the biggest advantage of the E mount cams and not the use of Leica lenses which may/ (or most often) may not work.
    Likes 3 Member(s) liked this post

  3. #3
    Subscriber Member Georg Baumann's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    787
    Post Thanks / Like
    Images
    82

    Re: Rhinocam appears to work with A7

    Hi Vivek,

    the moment I heard about this, thanks to Dierk's report, it was my very first reaction, that this sensor with MF such as the pristine Distagon 4/40 is my personal dream come true.

    From an engineering perspective, the changes required to make the A7R work fully on the RC appear to be a no brainer, however, I have an email from Bryan, November 12th, saying that as of now, they had no plans for the A7R, but I imagine this could change, I certainly would hope so.

  4. #4
    Senior Member Ron Pfister's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Switzerland
    Posts
    661
    Post Thanks / Like

    Re: Rhinocam appears to work with A7

    It seems like all that would be needed are different registration stops and a bit more space between the ground glass housing and the camera mount, right?

  5. #5
    Subscriber Member Georg Baumann's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    787
    Post Thanks / Like
    Images
    82

    Re: Rhinocam appears to work with A7

    Bryan / Fotodiox does not have an A7 available yet, but he keeps me in the loop. I am reasonably hopeful they will make this happen.

  6. #6
    Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Switzerland
    Posts
    68
    Post Thanks / Like

    Re: Rhinocam appears to work with A7

    Oh this would be wonderful and a reason for me to get the Cam and the A7r.
    Please keep us up to date if it's going to work out!
    Jonas

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    545
    Post Thanks / Like

    Re: Rhinocam appears to work with A7

    Time lapses are the problem with stitched landscape photos. I imagine the A7r should be better because it uses less movements to fill the 645 frame. Less lapses means less movements in the clouds for an example.
    I they don't make one for the A7r, someone else will.
    Eduardo


    Quote Originally Posted by Georg Baumann View Post
    Hi Vivek,

    the moment I heard about this, thanks to Dierk's report, it was my very first reaction, that this sensor with MF such as the pristine Distagon 4/40 is my personal dream come true.

    From an engineering perspective, the changes required to make the A7R work fully on the RC appear to be a no brainer, however, I have an email from Bryan, November 12th, saying that as of now, they had no plans for the A7R, but I imagine this could change, I certainly would hope so.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •