Site Sponsors
Results 1 to 6 of 6

Thread: Nissin I40 problem with A6000...

  1. #1
    Member
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    239
    Post Thanks / Like

    Nissin I40 problem with A6000...

    I've just recieved my Nissin i40...it is working perfectly on my A7R!
    But i cannot make it works with my A6000. (i bought it to use it with the a6000 not the A7R)

    The flash don't fire, i've try in all mode,with full battery, with no succes.
    I can see on the camera screen that the camera see the flash, but there is also an orange point blinking close to the flash symbole (as to say that the flash is not ready)
    when mounted on the a6000 the flash is like freezed!

    Does anyone use this flash on A6000? Is it working well?
    is there a special tips to make it work? firmware update or whatever?
    Thanks for your help

  2. #2
    Super Duper
    Senior Member
    Vivek's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    13,601
    Post Thanks / Like
    Images
    21

    Re: Nissin I40 problem with A6000...

    I would return it for a refund if it does not work.

  3. #3
    Super Duper
    Senior Member
    Vivek's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    13,601
    Post Thanks / Like
    Images
    21

    Re: Nissin I40 problem with A6000...

    Connecting the dots..it may appear that the problem is with the A6000 and not the Nissin i40!

    See: http://www.getdpi.com/forum/sony/522...60m-flash.html

  4. #4
    Member
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    239
    Post Thanks / Like

    Re: Nissin I40 problem with A6000...

    Ok, back after a while...
    It is a problem with the A6000 black version hotshoe
    (it's working pefectly with my couple of a7r and my nex6, with grey metal hotshoe)

    Found this intersting and probably the answer to my problem:
    The Sony a6000 Hotshoe connectivity guide: Sony Alpha/NEX E-mount Talk Forum: Digital Photography Review

    I hadn't the time to hack the hotshoe yet...but i'll try this week end.

    Hope it will help others.
    Likes 1 Member(s) liked this post

  5. #5
    Super Duper
    Senior Member
    Knorp's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    3,995
    Post Thanks / Like

    Re: Nissin I40 problem with A6000...

    Encouraging news - good luck hacking, DAF !

    Kind regards.
    Bart ...

  6. #6
    New Member
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    1
    Post Thanks / Like

    Unhappy Re: Nissin I40 problem with A6000...

    DAF, I experience the exact same problem with a fresh purchased Nissin 40i on my a6000. I followed the advise to scratch away the paint from the hotshoe. I does not help. The problems is still the same. I found out that the Nissin flash does have this side pins that takes care of the grounding. So I scratched my new camera for nothing. Asked Sony for advise and of course they say buy a Sony flash.
    Daf, did you found a solution for this problem yet? I am about to return the flash to the shop.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •